ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Canillo congela el fons solidari en desacord amb l'aportació d'Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

Canillo s'afegeix a les crítiques per l'aportació d'Escaldes al fons solidari del Govern. Com que no ho considera una aportació equitativa, ha decidit deixar en espera la seva contribució d'un milió d'euros, la mateixa quantitat que la de la parròquia escaldenca.

El comú de Canillo tenia previst fer una aportació al fons solidari de Govern del voltant d'un milió d'euros. Ara aquesta entrega ha quedat congelada. Des de la corporació comunal no es considera equitativa l'aportació per part del comú escaldenc perquè "ni per teixit econòmic, ni per ingressos del pressupost del comú, ni per l'import que rebem per transferències estem parlant del mateix import", diu el cònsol major, Francesc Camp.

Paralel·lament el comú de Canillo ha aprovat un pla d'ajudes a empreses i particulars de la parròquia. Seran 500.000 euros que provenen dels fons de reserva comunals. Quedaran parcialment exempts de les taxes comunals els assalariats o empreses que hagin patit reduccions de salari i totalment exempts aquells que estiguin inscrits al servei d'ocupació. El comú encoratja els 700 negocis registrats a la parròquia a una tornada a la normalitat a partir del 6 de juliol. "És una oferta que aquest estiu pot agradar i interessar molt als turistes que venen a Andorra", considera Camp, exministre de Turisme, i preveu que si s'obren els negocis "haurien de facturar".

Per últim, el comú recaptarà 18.400 euros fruit de la reducció salarial dels càrrecs electes del comú. Uns diners que s'entregaran a Aina i Creu Roja Andorrana i que se sumen als 2.000 euros que ja s'havien entregat a Càritas Andorra per ajudar els temporers.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

18.208.202.194