Canillo projecta un possible parc natural a la vall d'Incles

www.andorradifusio.ad

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, creu que el pròxim comú haurà de plantejar una protecció específica per la vall d'Incles. Una declaració com, per exemple, la de parc natural. El cònsol major de Canillo reconeix, però, que no és fàcil pel volum de terreny privat. 

Canillo hauria de replantejar més protecció per a la vall d'Incles si no vol que es comenci a omplir també d'edificis. Així ho reconeix el cònsol major, que creu que el següent mandat comunal serà clau per dibuixar el futur de la vall. Planteja un parc natural, això sí, adaptant la capacitat de construcció al fons de vall, que és tot terreny privat. Camp considera que és un tema que s'haurà d'avaluar seriosament "de cara al proper mandat comunal que una part d'algunes valls de la parròquia de Canillo també siguin parc natural".

Esmenta que hi ha exemples d'èxit com "el parc de Sorteny i el Comapedrosa". Amb tot, assegura que s'ha de protegir "en certa forma la vall. Jo crec que d'aquí a què no es pugui construir hem de deixar que el propietari hi pugui fer la construcció d'acord amb la zona".

A tot això, Camp recorda que l'actual majoria ja ha modificat el pla d'urbanisme per ser més restrictius a la zona. I és que el comú va rebre abans de la pandèmia una allau de demandes per construir a la vall. Ara, només es permet aixecar bordes amb una planta baixa i una sotacoberta. Destaca que el més important és "saber gestionar els equilibris entre propietat privada i terrenys públics. Justament quan són zones de molt interès tot i que es permeti construir fer-ho de forma el menys agressiva possible de cara al medi".

Canillo ha estat una de les primeres parròquies a limitar la construcció en la darrera revisió del seu POUP.

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix: