ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Canillo vol impulsar una cooperativa agrícola per assegurar la continuïtat del sector a la parròquia

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo valora impulsar una cooperativa agrícola per assegurar la continuïtat de la pagesia a la parròquia. Un projecte paral·lel al d'incentivar, a través d'ajudes econòmiques, el relleu generacional. Tot plegat es treballa de manera urgent, tenint en compte l'envelliment de molts titulars d'explotacions. 

Assegurar el relleu generacional a través d'incentius econòmics és una de les potes del projecte que el comú de Canillo té respecte de les explotacions agrícoles i ramaderes de la parròquia.

El cònsol major, Francesc Camp,  assegura que es tracta d'un projecte ampli i conjunt amb l'Executiu. Actualment, hi ha unes setze explotacions a la parròquia i el comú vol que es mantinguin.

Malgrat que algunes ja tindrien assegurat el relleu, n'hi ha d'altres que podrien tancar amb la jubilació dels actuals propietaris. Canillo es vol assessorar amb la Cambra de l'Agricultura de l'Arieja, que ja fa accions per fomentar la continuïtat del sector primari.

Un dels projectes per a Canillo, i aquesta és l'altra pota, és crear una cooperativa agrícola. Camp explica que la impulsaria el comú aportant capital per a la construcció d'infraestructures, però al cònsol li agradaria que després la gestió l'assumissin els ramaders, pagesos o agricultors.

Conscient que no tots els titulars comparteixen aquesta proposta, el comú s'hi vol reunir un a un. El projecte, i això sí que ja seria competència més del Govern, es podria complementar amb la instal·lació d'una escola de formació de professions agràries. Si es fes aquesta formació, Canillo postularia ser-ne la seu. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges cedides: Comú de Canillo 

Comparteix: