Canvi de temps per l'arribada d'aire polar amb neu a partir de divendres

Aquesta setmana es produirà un canvi de temps important a

Aquesta setmana es produirà un canvi de temps important a causa de l'arribada d'una pertorbació amb aire molt fred en alçada.

Es tracta d'una invasió d'aire polar continental i la seva base es trobaria a la Rússia blanca, és a dir, entre els Urals i Finlàndia. Aquesta massa d'aire fred és força seca, però en arribar al Pirineu i veure's obligada a remuntar la serralada farà que hi hagi precipitacions entre febles i moderades.

Així, al llarg de dijous les temperatures aniran més a la baixa i amb febles precipitacions en forma de neu que davallaran fins als 1.200 metres. Divendres encara ha de fer més fred amb nevades a totes les cotes i vent del nord fort. Al sud les nevades seran febles i al nord, més moderades.

Dissabte esperem encara més nevades a qualsevol cota però de nou febles al sud i moderades al nord. Diumenge es preveu vent molt fort als cims i temperatures de ple hivern amb moltes clarianes i ja sense nevades.

Atenció a la setmana vinent doncs tot l'aire fred se situarà al fons de les valls i s'esperen gelades fortes. Es recomana a les persones que tinguin petits horts o plantes fora que les protegeixin.

Consulta la pàgina de 'El Temps' per seguir l'evolució de la meteorologia.

Informa: Josep Tomàs
Fotografia: José Antonio Torres

Comparteix:

El Centre d'Art d'Andorra la Vella s'estrena amb "Gaset Flinch" Les despeses sanitàries van pujar més d'un 14% el 2021 fregant els 110 milions