ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El canvi de vot de Terceravia en l'últim moment impedeix la modificació de la llei electoral

www.andorradifusio.ad

Sorpresa en el darrer moment aquest dijous al matí en la sessió del Consell General quan s'ha refusat la modificació de la llei electoral i de referèndum.

El motiu ha estat el canvi de vot de Terceravia en l'últim moment, que ha impedit que s'obtingués la doble majoria (de consellers nacionals i territorials) necessària quan es tracta de lleis qualificades.

El president del grup parlamentari, Josep Pintat, ha argumentat el sentit del seu vot amb retrets a Demòcrates per "anar a pinyó fix i no escoltar", a més d'assegurar que han convertit el debat d'una llei de la importància de l'electoral, "fonamental per l'Estat", "en un circ" i sense haver comptat amb els comuns. "Era el moment de parar aquest xou", ha conclòs. Abans de la votació final, el conseller de Terceravia Oliver Alís ja ha acusat DA de "voler acontentar tothom" amb "posicionaments producte del màrqueting".

El president del grup parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, ha criticat el posicionament de Terceravia i ha trencat les negociacions amb aquest grup. Enseñat ha anunciat que aquest mateix divendres entraran de nou totes les esmenes corresponents a l'accessibilitat de persones amb diversitat funcional i a l'ampliació del termini del vot per correu, punts amb els quals el PS està d'acord. El conseller de Ciutadans Compromesos, Raül Ferré, ha lamentat que en una qüestió com l'accessibilitat de les persones amb discapacitat no s'hagi deixat la política de banda.

Els socialdemòcrates s'han alineat en aquest sentit amb la majoria tot i haver protagonitzat un debat intens que ha centrat la sessió durant bona part del matí al voltant del les diferències d'opinió sobre el vot electrònic, la proporcionalitat en l'atribució d'escons i la participació de la ciutadania en les meses electorals. Aquests tres punts són els que han generat més confrontació entre els grups de la majoria i els consellers del PS amb crítiques per actuar "per la porta del darrere" i acusacions de "demagògia i tacticisme".

De fet els canvis a la llei han estat impulsats pels socialdemòcrates, que s'han abstingut en considerar escapçada la proposta inicial. El president del grup Liberal, Ferran Costa, ha retret al PS el sentit del vot.

Informa: Pere Moliné - Yasmina Canedo - David Domingo

Comparteix:

3.238.99.243