Els canvis en els requisits per a transferències d'informació internacional obliguen les escoles a revisar les dades de les plataformes educatives

www.andorradifusio.ad

L'exportació d'informació personal a empreses que es troben a països tercers, és a dir, que no formen part de la Unió Europea, està subjecta a nous requisits que protegeixen molt més els ciutadans. Coincidint amb el Dia de la protecció de dades, l'agència que ho aborda ha publicat una guia amb consells.

Les transferències d'informacions internacionals són clau i és per això que l'Agència de Protecció de Dades ha publicat una sèrie de recomanacions tenint en compte els nous requisits europeus que volen protegir encara més els ciutadans. 

El cap de l'entitat, Joan Crespo, aconsella "avaluar quines dades es transfereixen a aquests països tercers, reanalitzar els contractes de prestació de serveis que hagin signat amb aquestes empreses i cessar la transferència de dades si les empreses receptores de les dades no volen signar les garanties adequades per protegir els ciutadans andorrans en les mateixes condicions que nosaltres oferim als estangers".

Segons l'inventari que va fer l'agència, són poques les empreses del Principat que fan transferències internacionals però tenen un pes important.

També les escoles que fan servir plataformes educatives de la companyia Google, per exemple, han de revisar l'emissió de dades. Segons Crespo, "s'ha d'analitzar si les condicions d'utilització s'adapten a la normativa europea o no, i si no s'adapten, s'hauran de deixar d'utilitzar". Argumenta que "abans que la gratuïtat, s'ha de vetllar per la privacitat d'alumnes i professors".

En aquest sentit, Crespo ha destacat que la informació no és gratuïta i és un producte comercial molt preuat.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

Contactes entre el Govern i una organització ecologista per fer classes extraescolars sobre el respecte a medi ambient El 2020 es tanca amb un 4% més d'establiments inscrits al Registre de Comerç