Canvis de sentit de la circulació a Escaldes per les obres del pàrquing de l'església

www.andorradifusio.ad

Dilluns comencen les obres de l'aparcament de l'església d'Escaldes-Engordany. Implicaran canvis de sentit en la circulació durant els setze mesos que han de durar els treballs. Un tram de Carlemany serà d'un carril, de baixada, només per a veïns i comerciants. Els carrers de l'entorn canvien també el sentit de la marxa.

Es tracta d'una obra ambiciosa que tindrà un cost d'uns 6 milions i escaig d'euros. Però implicarà modificacions en el trànsit. El tram de l'avinguda Carlemany que va des de la zona de vianants fins al Museu Thyssen, aproximadament, estarà tallat. Només podran accedir veïns i comerciants. Serà d'un sol carril i de baixada.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, explica els canvis que hi haurà. "Santa Anna de pujada i la part de l'avinguda de les Escoles també serà a l'inrevés. És a dir, que la gent que vinguin ara des de dalt d'Encamp tots s'enviaran cap a Copríncep de Gaulle".

Quan acabin els treballs hi hauria d'haver un pàrquing soterrani de diverses plantes i a la superfície una plaça enjardinada. Un dels actuals carrils de la zona serà ocupat per 14 places d'aparcament. Gili argumenta que "treure aquest tipus d'aparcament exteriors que tenen sentit quan es de manera temporal, però no és el més maco.". El que vol obtenir amb això és "guanyar una mica de zona verda i arbres".

El comú escaldenc assegura que durant el temps que durin les obres es pot repensar com es vol reformar la zona.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Andorra Telecom llança una campanya per disminuir l'ús de les pantalles entre els joves La Massana celebra el dia de Sant Antoni i la tradicional escudellada