ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Carlos Lozano, de Persefone, serà un dels grans convidats del II Festival Internacional de Guitarra

www.andorradifusio.ad

Carlos Lozano, membre de la banda de metal Persefone, és el guitarrista més internacional d'Andorra. Ell serà un dels convidats al II Festival Internacional de Guitarra que es fa aquesta setmana a la capital. Seran tres dies d'activitats, conferències i classes magistrals per endinsar-se en el món d'aquest instrument que també comptarà amb Zoran Dukic en la vessant clàssica i Juan Ramón Caro en el flamenc.

Professor de música i a temps lliure guitarrista de moltes bandes, però amb la que més ha viatjat ha estat amb Persefone, Carlos Lozano porta una llarga trajectòria amb actuacions en gran escenaris al costat de bandes com Obituary i Leprous i ha treballat amb productors de renom com Paul Masvidal i Jens Bogren.

El director de l'Escola de Música Moderna, Oriol Vilella, remarca que Persefone és "potser l'únic grup que ha fet gires mundials i ha estat als Estats Units, Àsia i Europa". De Lozano diu que "és un guitarrista molt tècnic que té una manera d'expressar-se amb els alumnes molt clara". Preveu "una espectacular classe magistral".

L'Escola de Música Moderna, Música i Fusió i l'Institut de Música d'Andorra la Vella s'uneixen per fer conèixer la guitarra en vessants com el flamenc, amb Juan Ramón Caro, i el clàssic, amb Zoran Dukic.

El cap d'àrea de l'Institut de Música, David Sanz, posa en relleu que "el món de la interpretació és tan divers i extens que pots fer un Bach i, segons com toquis aquest actor barroc amb guitarra clàssica et pot fer una sensació o una altra, i oferir un tipus d'art o un altre".

Xerrades i activitats en família

Entre les xerrades hi haurà la d'un lutier mexicà i, entre les activitats, una per a tota la família. Si bé la resta d'actes es faran a La Llacuna, aquest darrer es traslladarà al casal El Llamp, on infants i família aprendran a tocar l'ukulele.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

18.204.55.168