ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El càrrec d'Andorra Turisme detingut per apropiació indeguda entra a presó

www.andorradifusio.ad

El treballador d'Andorra Turisme per ús indegut de la targeta de crèdit de l'ens ha ingressat a la presó. L'apropiació indeguda s'hauria xifrat al voltant de 3.000 euros. Els responsables d'Andorra Turisme van presentar denúncia a la fiscalia després d'informar-ne al Govern.

La detenció del director d'administració d'Andorra Turisme es va fer dilluns per odre de la fiscalia. Els responsables d'Andorra Turisme van fer la denúncia després d'haver detectat que havia usat una targeta de crèdit per a compres personals. Una qüestió que van posar en coneixement de l'executiu. El treballador va ser immediatament suspès de les seves responsabilitats i segons la informació recollida l'apropiació indeguda seria per valor d'uns 3.000 euros.

El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, ha explicat que "el mal ús d'una o algunes de les targetes de compra que té la societat" en benefici propi van ser detectats pels "controls i anàlisis que es fan dins de la societat d'Andorra Turisme".

L'home va passar dimarts a disposició judicial i es troba ingressat a la presó, mentre la investigació continua oberta. El delicte que se li imputa, contra la funció pública, està tipificat al codi penal i té diferents articles. Un d'ells, el de malbaratament de cabals públics. Un delicte que en aquest cas pot ser castigat amb pena de presó de fins a tres anys i inhabilitació per a drets públics de sis anys. Si l'import és especialment elevat, si afecta un sector públic especialment sensible i segons on estiguin destinats aquests cabals, les penes de presó podran ser de fins a 5 anys i la inhabilitació de 12.

Informa: A. Pifarré-D. Domingo-J. Romero
Imatges: Arxiu

Comparteix: