ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els casos actius de la Covid-19 augmenten a 267 i es detecten 36 contagis nous

www.andorradifusio.ad

Les darreres hores s'han detectat 36 contagis i 13 recuperacions, que situen els casos actius en 267. A l'hospital no hi roman cap pacient amb coronavirus i la taxa de reproducció disminueix fins a 1,48. Mentrestant, el procés de vacunació continua avançant. Més del 68% de la població de més de 16 anys ja ha rebut almenys la primera dosi. D'altra banda, a partir del 16 d'agost fer-se una TMA tindrà un cost de 40 euros i un test ràpid d'antígens, de 8. Tanmateix, les proves per diagnosticar casos i cribrar sectors concrets continuaran sent gratuïtes.

Els casos actius continuen augmentant i ja són 267. Les darreres hores s'han detectat 36 contagis i 13 recuperacions, mentre que la taxa de reproducció disminueix a 1,48. A l'hospital cap persona roman amb coronavirus, després que el jove de 36 anys que va ingressar els darrers dies hagi rebut l'alta.

El ministre de Salut assegura que el brot no té molta intensitat i que s'està estabilitzant. En aquest sentit, ha assegurat que aquest repunt "no té la intensitat de les onades prèvies", i ha remarcat que es tracta d'una situació similar a la del passat setembre amb la diferència que "ara no tenim pacients ingressats". 

Quant al procés de vacunació, més del 68% de la població de més de 16 anys ja ha rebut almenys la primera dosi i prop del 50 ja té la pauta completa. Joan Martínez Benazet ha informat que una part de les 12.000 dosis de Moderna que van arribar dilluns de França s'administraran als joves entre 16 i 30 anys que no es van registrar inicialment. La resta, es destinarà a la població en general.

Les TMA i els tests ràpids d'antígens, de pagament a partir del 16 d'agost

El consell de ministres ha aprovat la tarifa per a les proves per detectar la Covid-19. A partir del 16 d'agost, les TMA tindran un cost de 40 euros i els tests ràpids d'antígens, de 8. En tot cas, les proves que es facin amb recepta mèdica per diagnosticar casos i cribrar sectors concrets continuaran sent gratuïtes.

La decisió es pren tenint en compte l'alt percentatge de la població vacunable amb la pauta completa. A més, el ministre de Salut ha explicat que la demanda de proves diagnòstiques i tests ràpids fora del marc de la salut pública, per viatjar, per exemple, continua creixent. 

Roda de premsa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Ricard Tenza-Arxiu RTVA
Locució: Neus Toro

Comparteix: