ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La CASS invertirà en bons verds, sostenibles o projectes socials i mediambientals

www.andorradifusio.ad

La CASS aplicarà progressivament a partir de l'1 de gener uns criteris d'inversió socialment responsables del fons de reserva. El de les pensions disposa actualment d'uns 1.550 milions, quantitat que a mitjà termini podria ser insuficient.

L'objectiu que s'han marcat els responsables del fons de reserva de jubilació -en el marc que estipula la llei que regeix l'òrgan- és vetllar per aconseguir una rendibilitat superior a la inflació amb inversions respectuoses amb el medi ambient, socials i de bon govern corporatiu.

En aquesta tipologia s'inclouen els bons verds, els bons socials i sostenibles o el deute privat vinculat a projectes socials o mediambientals.

Des de la CASS han recordat que cada vegada més les agències de ràting tenen en compte aspectes sostenibles i socials per aplicar les seves qualificacions. Per tant, progressivament i a partir de l'1 de gener, es començaran a aplicar aquests criteris en les inversions de fons de jubilació, tot i que l'objectiu principal és aconseguir que la rendibilitat obtinguda sigui com a mínim superior a l'IPC anual, quelcom que s'ha aconseguit en la darrera dècada.

Actualment, el fons de reserva de jubilació disposa de 1.550 milions, una quantitat que es considera correcta, tot i que insuficient a mitjà termini.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: David Domingo

Comparteix: