La CASS tanca el primer trimestre de l'any amb 44.795 assalariats

www.andorradifusio.ad

Els assalariats a la CASS el primer trimestre de l'any creixen un 2,5% respecte del mateix període del 2019. La despesa de la branca general és de 39,5 milions d'euros i la de la branca de jubilació, de 27,5.

El nombre d'assalariats el primer trimestre de l'any, abans de la pandèmia, va créixer respecte del març de l'any anterior el 2,5% i el nombre de cotitzants per compte propi era superior en un 1,9%. Al registre oficial de la CASS hi constaven 44.795 persones assalariades i 6.609 autònoms.

Els ingressos per cotitzacions de la branca general de la seguretat social en aquests primers tres mesos de l'any van pujar el 6,5% mentre que les despeses van disminuir lleugerament, el 0,3%. Les despeses sanitàries, però, van ser inferiors mentre que hi va haver un augment de les prestacions econòmiques.

En total la despesa va ser de 39,5 milions d'euros mentre que els ingressos van sumar una mica menys, uns 37 milions.

Pel que fa la branca de jubilació els ingressos per cotitzacions van augmentar el 5,2% i les despeses també ho van fer, en aquest cas el 8,8%.

La balança és positiva ja que van entrar 27,6 milions més dels que van sortir en forma de cotitzacions contributives i no contributives.

El nombre de pensionistes a càrrec de la branca general el mes de març era de 2.696, un 0,8% més que el 2019. I encara va créixer més, gairebé un 5%, el nombre de jubilats es va situar per sobre del 13.800.

Informa: Ester Pons

 

Comparteix:

Progressistes SDP demana al Govern que no s'encanti i concreti un pla de xoc contra l'atur L'Observatori de la Igualtat es posa a treballar en la recopilació de dades