Catalunya manté les restriccions de mobilitat una setmana més

www.andorradifusio.ad

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dijous que prorroga almenys una setmana més les restriccions de mobilitat i, per tant, Andorra continua sense poder rebre visitants de més enllà de l'Alt Urgell.

El govern català ha insistit en la necessitat de mantenir el gros de les restriccions, com el confinament perimetral i comarcal,i el toc de queda nocturn perquè la situació de la pandèmia encara "és complicada" tot i la tendència a la baixa dels indicadors. "La corba va baixant, però de manera molt estable i l'epidèmia continua ben viva", ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés. Encara hi ha 500 persones a les UCI i molta tensió al sistema sanitari, i això fa que encara "s'hagi d'estar molt alerta" i es descarti "una desescalada generalitzada".

Quant a la Setmana Santa, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que "no s'hi ha aprofundit" perquè les mesures es van revisant amb una vigència d'una setmana "per no fer dues passes endavant i una enrere". "Encara no estem en un canvi d'escenari com per poder dir que podem estar tranquils i això afecta tot el calendari", ha afegit Vergés. "Res fa pensar que podrem moure el perímetre d'aquí a la Setmana Santa".

Els mossos d'esquadra han registrat un increment del 10% en la mobilitat  els caps de setmana i avisen que mantindran els controls a les carreteres.

Sí que s'han relaxat les limitacions a la restauració, que ara podrà obrir sense interrupcions de 7.30h a 17h. També es recuperen les competicions esportives federades a partir de 16 anys, les activitats a l'aire lliure per a majors de 60 anys als centres cívics amb grups de màxim 6 persones, la recuperació de la presencialitat a les universitats fins al 30%, i el 50% de l'aforament en actes culturals a museus, sales d'exposicions, arxius i biblioteques.

La Generalitat ha demanat a la ciutadania un últim esforç conscient del cansament de la població "per no tirar pel terra tot l'esforç del darrer any". "La vacunació és un dels pilars per sortir de la pandèmia, però no és l'únic. Cal mantenir la limitació de la interacció social, la distància, la mascareta i la ventilació", ha dit Vergés.

Informa: Redacció

Comparteix:

La matriculació de vehicles continua molt per sota de les xifres de fa un any Quatre escoles participen a la lliga de debat de la Xarxa Vives