ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Cauen en picat les sol·licituds per la nacionalitat andorrana els darrers 10 anys

www.andorradifusio.ad

L'any passat 889 persones van sol·licitar la nacionalitat andorrana, un 14% menys que el 2017. Si es compara amb les xifres de fa deu anys, el descens és encara més significatiu, gairebé d'un 54% menys. De fet en la darrera dècada la caiguda de la xifra de persones que van tramitar l'obtenció de la nacionalitat ha estat constant.

Cada vegada són menys les persones que sol·liciten la nacionalitat andorrana, tot i complir els requisits establerts per la llei.

Durant el 2018 ho van fer 889, la majoria d'origen espanyol. Això suposa una disminució del 14% respecte del 2017 i gairebé d'un 54% menys que fa deu anys.

De fet, en la darrera dècada el descens ha estat progressiu. Del total de les 557 persones que van obtenir la nacionalitat amb plenitud de drets polítics, el 62% ho va fer per origen i la resta per matrimoni o altres motius.

La resta, el 37,3% es va atorgar provisionalment, en espera que la persona interessada acrediti la pèrdua de la nacionalitat d'origen.

L'any passat hi va haver 136 baixes en el registre de nacionalitat, la majoria per defunció, tot i que també hi va haver casos de joves que en arribar als 18 anys no van demanar la nacionalitat definitiva o d'altres ciutadans que en el termini previst no havien acreditat la renúncia a la nacionalitat d'origen.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: