La CEA assegura que la majoria d'empreses compleixen la legislació laboral

www.andorradifusio.ad

La Confederació Empresarial defensa que la majoria d'empreses compleixen la legislació. La patronal creu que el sector de la construcció ha vetllat per fer-ho i valora que els mecanismes de control són clau.

Denegats una vintena de permisos de treball i expedients oberts per contractes irregulars. Des de la Confederació Empresarial defensen que cal ser curós amb la legislació laboral. Així ho afirma el director de la CEA, Iago Andreu, que considera que han de vetllar "entre tots que es compleixin els requisits". A més, afegeix que el que no serveix " es que aquesta fòrmula serveixi per saltar-se la llei per la porta del darrere. La gran majoria d'empreses del país compleixen amb la legalitat i fan les coses de manera regular i de la millor manera. Les subcontractacions són puntuals".

Principalment utilitzades per empreses del sector de la construcció a causa de l'augment de la demanda i la manca de mà d'obra. Andreu constata que és un sector que "en aquests moments està sotmès a una tensió de la demanda molt important i que ha de recórrer a aquesta fórmula de la subcontractació". Amb tot, afirma que són "les mateixes interessades en complir la legalitat". De totes maneres, explica que el que no es pot demanar "a l'empresa que subcontracta que controli al 100% a l'empresa que subcontracta. És molt difícil. Un pot vetllar per la legalitat a casa seva, però a casa dels altres per això està l'administració i els poders públics."

Afirmen que la major part de les empreses del sector de la construcció fa molts anys que estan instal·lades al país, tenen plantilles molt estables i uns índexs de compliment de la legalitat, qualitat i regulació molt elevats. Asseguren que les empreses del país i els seus associats són els primers interessats a complir la llei.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Les farmàcies continuen afrontant la manca de subministrament de medicaments Preocupació per haver de marxar del pis amb l'arribada d'un nou propietari