ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La CEA demana enllaçar l'aeroport de la Seu amb Madrid i París per encarar la recuperació de la crisi del coronavirus

www.andorradifusio.ad

Aposta ferma de la Confederació Empresarial perquè l'aeroport de la Seu enllaci amb París i Madrid. És una de les prioritats de la patronal per encarar la recuperació postcovid. La CEA insisteix que les suspensions temporals han de ser més selectives.

L'aeroport de la Seu com a peça clau per afrontar la recuperació econòmica, un cop se superi la pandèmia. És una de les principals propostes de la Confederació Empresarial. Una infraestructura que hauria de tenir connexió directa, mitjançant llançadora o carretera franca, amb Andorra i una terminal internacional. En una entrevista a l'Ara i Aquí d'RNA, El president de la patronal, Gerard Cadena, ha fet referència explícita a un "enllaç directe amb Madrid i París".

Mentrestant, l'entitat celebra que el turisme de proximitat hagi permès a moltes empreses salvar, i amb bona nota, la temporada d'estiu.

Amb tot hi ha sectors, com ara les agències de viatges, molt afectats per la incidència de la Covid-19. Per això des de la CEA insisteixen que cal ser molt més selectius a l'hora d'aplicar les suspensions temporals i les reduccions de la jornada laboral. Cadena proposa que no siguin generalitzats sinó més quirúrgics, per les empreses o sectors més afectats".

Tot plegat, segons Cadena, per evitar la pèrdua de llocs de feina. També haurien de ser selectius, en cas de rebrots, els tancaments d'activitats. I és que des de la CEA tenen clar que, a nivell econòmic, l'escenari que no s'hauria de repetir és el d'un confinament general.  

El president de la Confederació empresarial afirma que la construcció i els sectors vinculats estan funcionant molt bé, igual que abans del coronavirus. Assegura que en cas d'una nova incidència important, estan molt més preparats, amb protocols a tots els sectors i conscienciació de la població. En aquest sentit defensa els confinaments selectius, com els previstos a les escoles en cas de positius.

Convenis col·lectius

En principi, el 2020 s'havien de desenvolupar els convenis col·lectius en el marc del nou codi de relacions laborals. Cadena ha reiterat "el compromís del Govern que serà així". Ara toca fer les reunions prèvies entre empresaris i sindicats, ha afegit posant en relleu que el sector de la construcció és el que té més urgència en tenir un conveni.

Informa: Jordi Cama
Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

18.204.42.98