La CEA demana a Exteriors convenis per evitar la doble imposició amb Alemanya i Itàlia

S'han iniciat les converses amb Bèlgica i els Paï

S'han iniciat les converses amb Bèlgica i els Països Baixos per poder establir convenis per evitar la doble imposició. Així ho ha fet saber la ministra d'Afers Exteriors durant la primera reunió amb la Confederació Empresarial.

La patronal ha demanat a la cap de la diplomàcia que inclogui Alemanya i Itàlia com a propers estats amb els quals establir un acord per eludir la doble imposició i fer més atractiva la plaça andorrana com a inversió. Segons la CEA, la manca de convenis d'aquest tipus amb certs països podria ser un fre per a alguns inversos internacionals. De moment hi ha CDI signats amb vuit estats, a més dels tràmits iniciats aquesta setmana.

D'altra banda, la CEA també ha demanat a la ministra d'Exteriors que intercedeixi perquè s'eximeixi els ciutadans que decideixin traslladar la residència d'Espanya a Andorra de satisfer l'impost de sortida. Aquesta mesura, segons la CEA, resta atractiu al marc fiscal andorrà.

En aquesta primera reunió entre Maria Ubach i el president de la patronal, Gerard Cadena, l'organisme ha demanat a l'executiu que siguin empreses i societats andorranes les implicades en tots els aspectes de l'organització de la propera Cimera Iberoamericana que se celebrarà l'any vinent al país.

La patronal, que forma part de la fundació encarregada de l'organització d'aquesta trobada i que també acollirà la Trobada Empresarial Iberoamericana, vol que es pugui garantir la qualitat dels serveis i que tot l'esforç econòmic que implica l'acollida d'un acte d'aquesta magnitud reverteixi en l'economia del Principat. La CEA considera de vital importància la col·laboració entre la diplomàcia institucional i política amb la promoció econòmica del país.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: CEA

Comparteix:

El bus comunal d'Andorra la Vella costarà 10 cèntims a partir del setembre Bartumeu considera "inviable, impossible i indefensable" el projecte de l'aeroport nacional