La CEA, a l'espera que el Govern prengui una decisió

www.andorradifusio.ad

La tretzena paga i la idea de tancar un acord a quatre anys vista no era assumible per la CEA. És el que Iago Andreu ha assegurat al programa de Ràdio Nacional 'Avui serà un bon dia'. El director gerent de la patronal ha considerat que ara el Govern haurà d'arbitrar. 

"La qüestió de la tretzena paga va molt més enllà i això era inassumible. Ha estat una resposta unànime. A vegades hi ha coses que generen debat dins de la CEA, però aquesta l'hem arribat a discutir fins a tres vegades i no ha generat debat."

Iago Andreu, director gerent de la CEA

Així de clar s'ha mostrat Andreu després que no s'hagi arribat a un acord amb els sindicats pels salaris. Ha opinat que per molt que es facin avenços, el paper de la CEA a ulls de la ciutadania normalment serà el mateix, tot i aconseguir millores més importants que les patronals dels països veïns. "Nosaltres som una mica els dolents de la pel·lícula. Per molts avenços que la CEA hagi fet, crec que hem fet avenços molt importants, els nostres plantejaments i el que hem arribat a oferir a la negociació va molt més enllà del que ofereixen les patronals d'Espanya i França, per exemple, però sempre semblarà poc".

Pel que fa a la decisió de Govern, espera que adopti una funció d'arbitratge.

"Nosaltres recordarem al Govern i als grups parlamentaris que la nostra posició inicial era que només es toqués el salari mínim, però que hem arribat fins on hem arribat, amb aquesta graella que deia. El salari mínim que pugi per sobre de l'IPC, entre el mínim i el medià que pugi l'IPC i, per tant, no perdi poder adquisitiu i entre el medià i el mitjà és entre 1.900 i 2.500 euros, que pugi per sota un 1,5% de l'IPC."

Iago Andreu, director gerent de la CEA

Informa: Redacció

Comparteix:

Dos anys per redreçar el sistema de pensions FEDA tanca l'any amb 20 milions de benefici