ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La CEA estudia actualitzar els salaris per l'augment continu dels preus

www.andorradifusio.ad

El president de la Confederació Empresarial (CEA), Gerard Cadena, creu que la inflació farà necessari actualitzar els salaris. Destaca que la pujada de preus està provocant problemes que no es poden mantenir i que per això s'està estudiant la qüestió. En aquest sentit, també ha mostrat la seva comprensió a l'increment de preu de les tarifes elèctriques que FEDA aplicarà ja a l'abril.

Els preus no paren de pujar. Al febrer, ho van fer un 0,6%, que va col·locar la inflació anual per sobre del 4%. Per aquest motiu, segons la CEA, caldrà revisar els preus en tots els aspectes. També els salaris.

"Hi haurà d'haver una actualització de tot plegat. Tant els preus dels productes com segurament del preu dels salaris. S'està estudiant i no depèn exclusivament de nosaltres, també del Govern".
Gerard Cadena, president de la Confederació Empresarial Andorrana

Destaquen que les empreses estan fent un esforç per assumir els efectes de l'escalada de la inflació, amb uns preus pactats quan es va fer el pressupost que no tenen en compte la pujada de cost de totes les matèries primeres. Això està generant problemes al sector, que no pot seguir absorbint els increments.

En aquest escenari, Cadena ha valorat que és important que FEDA hagi revisat el preu de les tarifes elèctriques. Argumenta que del contrari, la parapública s'empobriria, no podria fer inversions de futur i, per tant, la dependència energètica amb els països veïns es perpetuaria.

Per altra banda, la CEA ha destacat que totes les empreses hauran de fer un esforç per ajustar-se a la nova llei de protecció de dades i que es treballarà amb especialistes que les assessorin.

Informa: Pere Moliné-Judith Sáez

 

Comparteix: