La CEA proposa als comuns construir habitatges públics de renda limitada, amb implicació pública i privada

www.andorradifusio.ad

Construir més habitatges públics, que es destinin a lloguers assequibles, amb capital públic i privat. Això és el que planteja la Confederació Empresarial Andorrana. Assegura que, d'aquesta manera, es podria arribar a un 5% del parc immobiliari de titularitat pública i suposaria posar al mercat unes 1.300 unitats.

Aquesta és la proposta que la CEA ha traslladat als comuns per resoldre un problema que cada vegada afecta més ciutadans. La gestió es faria en règim de concessió, amb una durada mínima de 25 anys i un topall de preus en funció de les característiques. L'objectiu seria arribar a un 5% d'habitatge públic, que suposaria posar al mercat uns 1.300 habitatges.

El seu president, Gerard Cadena, assegura que seguirien el model europeu. "El que sí que hi ha un sistema de concessió com fan a tots els països. En l'àmbit d'Europa el parc públic de rendes limitades, que no és el parc social d'habitatges, aquestes estan posades entre un 20 i un 25% a escala europea".

La mitjana comunitària d'habitatges públics és del 9,3%. Espanya, amb un 2,5%, se situa en el grup de cua. Però a Andorra el percentatge és encara inferior. Segons Cadena, el problema actual és que l'oferta de lloguers és limitada i extremament cara, ja que el parc a preus assumibles difícilment s'allibera perquè la major part està arrendat.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Andorra Telecom redueix el consum de la xarxa mòbil abaixant la seva capacitat durant la nit  El 67% de l'electricitat consumida a Andorra el darrer any és d'origen renovable