La CEA treballa en un pla que permeti contractar treballadors en origen i resoldre els problemes dels temporers

www.andorradifusio.ad

La Confederació Empresarial treballa en un pla amb diversos sectors interessats per resoldre l'alta demanda de mà d'obra i evitar els problemes com els del darrer any, amb temporers de la construcció o el transport. Creuen que la solució passa per contractar treballadors en origen.

La CEA ja manté reunions amb sectors empresarials interessats en aquesta iniciativa que, d'altra banda, no és nova, ja que el sector de la neu fa temps que la utilitza. Es tractaria de contactar directament amb les escoles d'hostaleria de països principalment sud-americans per establir acords que permetin contractar en origen, evitant intermediaris, com s'ha fet amb els conductors de busos i el personal de la construcció, un sistema que la CEA reconeix que no ha funcionat com s'esperava. El president de la CEA, Gerard Cadena, assegura que cal "evitar que hi hagi molts intermediaris, que fan que no doni un resultat prou adequat."

Sectors com el turístic, el transport i la construcció serien els més beneficiats, ja que requereixen molta mà d'obra i no es pot cobrir totalment amb els treballadors del país. Les últimes xifres oficials situaven en uns 400 els aturats, només un centenar dels quals tenen experiència en aquestes especialitats.

Gerard Cadena: "Si les necessitats són de 1.500, difícilment es pot cobrir amb el que tenim aquí. Cal buscar solucions imaginatives perquè puguin continuar donant bon servei, que és el que necessita el país."

La idea de recórrer a acords per evitar intermediaris es va posar sobre la taula fa uns quinze dies. Altres països com els Estats Units i el Canadà fa temps que utilitzen aquesta fórmula per trobar mà d'obra en sectors cabdals.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

El Grup Folklore Casa de Portugal celebra el 27è aniversari amb una tarda d'activitats culturals tradicionals L'atenció als refugiats d'Ucraïna i la creixent vulnerabilitat social centren l'activitat de la Creu Roja l'any 2022