ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La CEA vol que els partits expressin en els programes el suport als Jocs Olímpics d'hivern de Barcelona

www.andorradifusio.ad

La Confederació Empresarial ha demanat als partits polítics que en els programes electorals incloguin que Andorra doni suport als Jocs Olímpics d'hivern Pirineus Barcelona 2030. És una de les mesures que han inclòs en un document que els han fet arribar i que haurien de servir per a diversificar l'economia.

La CEA ha elaborat un document de propostes als partits polítics perquè les integrin en els programes electorals en sectors com el dels actius virtuals, el comerç electrònic, el benestar o l'esport.

Entre les moltes peticions hi ha que s'impulsi la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern Pirineus Barcelona 2030. D'aquesta manera, es posicionaria el Principat com a "país de l'esport" que és un dels objectius de la Confederació Empresarial.

També reclama als partits que incloguin que el futur centre mèdic esportiu d'alt rendiment en alçada, Cramea, incorpori una piscina de 50 metres. O la creació d'un equip professional d'esports electrònics que portaria el nom del país a les competicions mundials. Creu que es podria utilitzar per afavorir-lo una part dels fons destinats al Cirque du Soleil.

La majoria de formacions polítiques han acollit de forma positiva les aportacions de la CEA i les estudiaran per veure si podrien tenir cabuda en els programes. Tammateix DA assegura que no té el document. Des d'Unió Laurediana i Independents de la Massana, Josep Majoral veu beneficiós que arribin iniciatives de la societat civil.

El treball de la CEA planteja objectius ambiciosos, com per exemple que Andorra sigui un centre internacional de projectes Blockchain exclusiu. I propostes com una cooperativa per centralitzar importacions i exportacions de comerç electrònic, que Andorra Turisme inclogui el turisme de salut i benestar com a producte destacat en la seva oferta i facilitar els tràmits d'immigració per als estudiants estrangers.

Informa: Pere Moliné/ David Domingo

Comparteix: