El CENMA treballa en un registre exhaustiu de la flora

www.andorradifusio.ad

Medi Ambient i el CENMA organitzen una jornada sobre flora, vegetació i biodiversitat. S'hi presentarà un estudi que recull bona part de les espècies que es poden trobar al territori. Servirà per divulgar estratègies de conservació del medi i establir sinergies.

A Andorra es poden trobar un terç de les espècies que hi ha a tot el Pirineu. Una riquesa de flora i vegetació que cal cuidar i preservar, com insisteix el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell.

Des del 2004 el CENMA treballa amb uns estudis de check-list i la llista vermella, en el qual s´inclou un registre exhaustiu de la flora. És una mena de protocol per saber com incloure-hi una espècie, detalla Benjamin Komak, cap de l'àrea de biòtica del CENMA.

Aquesta llista és la primera que reuneix tota la informació precedent i el treball de camp actualitzat i que permet saber quines espècies es troben en perill d'extinció i la seva localització gràfica sobre cartografia. A part de la presentació de la chek-list, durant la jornada experts i investigadors exposaran estratègies per mantenir el medi natural i es compartiran els coneixements en una taula rodona.

Informa/Imatges: Hèctor Romance

Comparteix:

Els infants de Sant Julià demanen carrers lliures de tifes i un nou skate parc Càritas rep 5.400 euros de la recaptació del Dia de l'esport per a tothom