Un centenar d'assistents a la reunió de poble de Sant Julià sobre l'acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres ha tingut lloc la quarta reunió de poble informativa sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea. Aquest cop ha estat el torn de Sant Julià de Lòria, i s'ha celebrat a la sala Sergi Mas a les 20h.

S'ha pogut veure al cònsol major de la parròquia, Cerni Cairat, i Teresa Areny, consellera major i de Cultura i Gestió, així com els ministres Ladislau Baró, Imma Tor i Helena Mas.

Hi han assistit unes 120 persones. De fet, és la reunió que ha rebut més assistents fins al moment.

Els primers minuts, el cap de Govern Xavier Espot, i Landry Riba, secretari d'Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, han exposat els punts més importants de l'acord i, seguidament, s'ha obert un torn de preguntes perquè tothom exposés els seus dubtes.

Espot ha parlat sobre les professions liberals, que ha dit que el 2012 es va obrir l'economia sense haver regulat l'exercici de la professió, fet que "ens ha situat en una situació de certa asimetria". Altres qüestions que els veïns i veïnes han posat sobre la taula han estat temàtiques relatives a la seguretat, el reagrupament familiar, lligat a la lliure circulació de persones o els tràmits a la duana pel que fa a la lliure circulació de mercaderies, entre d'altres. En general, però, els ciutadans i ciutadanes han reconegut que tenen un gran desconeixement sobre l'acord.

El cap de govern també ha recordat que, pel que fa al referèndum, s'haurà de votar pensant en l'Andorra "d'aquí 20 o 30 anys" i no en el benefici propi immediat o basant-se en la tasca de l'executiu. Tanmateix, ha assegurat que la traducció al català estarà enllestida entre els mesos de juny i juliol.

La següent reunió està programada per aquest dijous, al Centre esportiu i sociocultural del Pas de la Casa.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

El canvi climàtic pot fer desaparèixer l'ecosistema de congestes de neu  Aprovat el codi ètic de conducta judicial