Una cinquantena de persones participen en un simulacre d'accident aeri a l'aeroport d'Andorra-la Seu

www.andorradifusio.ad

Simulacre d'accident aeri a l'aeroport d'Andorra-la Seu, amb mig centenar de policies, bombers, sanitaris i protecció civil implicats. Hi ha pres part una unitat del SUM i els bombers d'Andorra, per treballar la coordinació en cas d'una catàstrofe real.

La situació simulava un accident d'un avió corporatiu, amb set passatgers, que no aconsegueix arribar a aterrar i s'estavella a uns 200 metres de la pista. El resultat, cinc ferits greus i dos morts. Ràpidament, s'ha activat el dispositiu que inclou sanitaris, bombers, mossos d'esquadra, policia nacional i guàrdia civil, a més de personal de l'aeroport.

Aquest tipus de simulacions es realitzen cada dos anys segons ha explicat el responsable de Protecció Civil de Lleida, Xavier Duran. "Internament els aeroports en fan anualment, però amb l'ajuda de mitjans externs els fan cada dos anys. Quan podem, muntem un simulacre real i amb la participació del màxim d'operatius possible per coordinar-nos".

La coordinació en aquests casos és fonamental per guanyar eficàcia i temps. Sobretot quan el rescat de les víctimes s'ha de fer en un terreny boscós i requereix de mitjans aeris. L'exercici ha comptat amb una unitat del SUM i la presència dels bombers d'Andorra. El director dels bombers, Jordi Ferré, ha destacat que ja és "el segon simulacre en el què participem i malauradament també en algun cas real hem hagut d'actuar en aquest recinte". 

Amb tot, ha agraït que hagin comptat amb ells com a observadors del simulacre "per agilitzar la resposta tant dels bombers d'Andorra, com el SUM i altres administracions".

El simulacre ha durat unes dues hores i, com a novetat, presentava el fet que les tasques de rescat es duien a terme fora de l'espai de l'aeroport.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Albert Refart 

Comparteix:

Nova sentència del TC per violació del dret a un judici de durada raonable El fenomen explosiu dels vàpers entre els joves segons la Unió de Comerciants de Tabac