ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Cinca assegura que dimitirà si és processat pel cas Orfund

www.andorradifusio.ad

Jordi Cinca assegura que dimitirà si és processat pel cas Orfund, circumstància que el ministre s'ha mostrat convençut que no passarà perquè, segons ell, el Tribunal de Corts arxivarà la querella. Per la seva banda, el ministre ja va demandar el desembre passat a Joan Samarra per atemptar contra el seu honor.

El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, dimitirà només si el Tribunal de Corts decideix, un cop fetes les diligències prèvies, processar-lo pel cas Orfund.

"Si el jutge pren la decisió, que és una de les possibilitats, d'iniciar un processament i, per tant, passar a l'estadi d'iniciar un judici, és una obvietat que l'escenari seria totalment diferent i en aquestes circumstàncies ja no cal ni dir-ho: no jo, qualsevol hauria de deixar el seu càrrec". Així ha respost el ministre a la demanada de dimissió de tota l´oposició, feta després que el Tribunal de Corts hagi decidit entrar a tràmit la querella de l´expresident de l´empresa d´or, Joan Samarra, contra el titular de Finances per apropiació indeguda, administració deslleial i blanqueig de capitals.

Cinca ha volgut subratllar que l’admissió a tràmit d’una querella és un pas habitual i que això no significa que acabi sent jutjat. De fet, s´ha mostrat convençut que això no passarà. "Quan s'hagi superat tot aquest estadi el jutge és qui s'haurà de pronunciar i llavors serà el moment d'arxivar, com tinc el convenciment que passarà, o processar, com també tinc el convenciment que no passarà". ha insistit.

Per altra banda, Jordi Cinca també ha confirmat que el mes de desembre passat va presentar a Barcelona una querella contra Joan Samarra per intromissió al dret de l´honor, així com també contra el web espanyol Crónica Global i dos periodistes del mitjà. El ministre considera que se l´ha difamat, provocant-li un descrèdit i no tenint en compte la seva presumpció d´innocència.

Informa: Laia Ferré Marot

Comparteix: