Cinca nega cap vinculació amb els diamants de sang i afirma que les acusacions contra ell volen “desestabilitzar el Govern”

www.andorradifusio.ad

El ministre de Finances ha negat en una entrevista en exclusiva al programa "La rèplica", d'Andorra Televisió, tenir cap vinculació amb diamants de sang o senyors de la guerra. Jordi Cinca ha dit que l'activitat d'Orfund era totalment legal i creu que les insinuacions contra ell tenen l'objectiu de "desestabilitzar el Govern". El ministre de Finances ha dit que ha pensat a dimitir només pel seu entorn i ha confessat que està "tocat" personalment.

Jordi Cinca ha negat en una entrevista en exclusiva al programa "La rèplica", d'Andorra Televisió, que hagi tingut cap vinculació amb diamants de sang, senyors de la guerra o qualsevol activitat il·lícita mentre treballava a Orfund. El ministre de Finances ha assegurat que l'activitat de l'empresa era totalment legal i està documentada.  "Orfund no tenia vinculació amb diamants de sang", ha afirmat afegint  que "el fet de comerciar amb diamants i amb or no et converteix en un delinqüent". "L'or i els diamants estan en el país que estan i per estar vinculat amb les activitats que s'insinuen significa que n'has de ser partícip, financera-les, formar part d'un entremat del qual Orfund no en formava part. Orfund tenia una activitat legítima i feta des de la legalitat", ha adduït.

Cinca s'ha mostrat preocupat perquè es vinculi l'activitat d'Orfund al context conflictiu de Libèria i ha explicat que compraven l'or i els diamants "a petites produccions locals" de Mali, Costa d'Ivori i Libèria. El ministre de Finances ha establert un nexe clar entre les insinuacions contra ell i la crisi de BPA, ja que durant 16 anys l'activitat de la companyia no havia generat cap controvèrsia. En la seva opinió, l'objectiu és "desestabilitzar el Govern": "Es tracta d'una estratègia que pot satisfer segons qui però absolutament absurda." Per això, diu "el nexe és evident". Cinca ha dit haver comès un error: "ser ministre de Finances en el moment en què esclata la crisi més important dels darrers anys". Afirma que de no ser així, no s'estaria parlant d'Orfund: "Crec que hi ha clarament una voluntat de crear una cortina de fum al voltant d'una de les crisis més importants que ha patit el país."

Cinca ha afirmat que està "tocat". Assegura que s'ha plantejat dimitir "però no pel que estan dient, sinó perquè des de la vessant personal és dur de portar". Tot i així ha dit que si ho fes no faria cap favor al país.

Cinca ha assegurat que es querellarà per les informacions aparegudes contra ell i que està preparant els arguments.

Aquesta és l'entrevista completa: 

 

Comparteix:

Més de 600 alumnes de l'Escola Andorrana celebren la quarta cantada conjunta L'IPC del mes d'abril se situa en el -0,7%