ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El cinema, un nou sector estratègic aquest 2023

www.andorradifusio.ad

El pressupost del ministeri de Cultura preveu un augment de l'ajuda a la cinematografia i noves facilitats per agilitar tràmits d'acollida de projectes. Tot plegat, perquè esdevingui un nou sector estratègic en l'economia. I és que el cinema s'ha convertit en un gran ambaixador del país. 

La setmana passada el cap de Govern refermava la idea que la cinematografia fos un sector estratègic a Andorra. Ho deia en la presentació de "El fred que crema". Un rodatge involucra una gran quantitat de treballadors i tant amb l'experiència de "El fred que crema" com amb "42 segundos", s'ha demostrat el poder que té aquesta indústria.

La ministra de Cultura, Sílvia Riva, afirma que s'ha estat veient en dos dels projectes que han obtingut la subvenció del retorn que ha tingut a nivell de país, de com Andorra és escenari d'aquesta pel·lícula. A més, detalla que cal potenciar aquest sector i ampliar l'import "tant econòmic de la subvenció" com per facilitar "els tràmits d'entrada del material audiovisual, ajudar en les tramitacions de les autoritzacions de treball...".

De moment la proposta d'augment encara sense xifrar està inclosa en el pressupost del 2023 i s'esperen noves converses amb el sector. Enguany es reediten els 100.000 euros i les productores tindran l'oportunitat de presentar projectes a mecenes que se'n podran beneficiar fiscalment

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: