El Coll de la Botella, escenari estel·lar 

www.andorradifusio.ad

El Coll de la Botella és un dels paratges més interessants del país a l'hora d'anar a veure les estrelles i així va quedar palès ahir a la nit en una nova sessió d'observació de la Via Làctia de nivell inicial. 

Hi van participar una trentena de persones de totes les edats, que van comptar amb les explicacions del monitor astronòmic Jordi Colell. Amb ajuda d'un làser, van poder identificar diverses constel·lacions i planetes, com el cinturó d'Orió o Júpiter. Justament en aquest indret, el comú de la Massana hi vol construir un mirador astronòmic que estigui disponible tots els dies de l'any. 

"Tenim instruments que habitualment la gent no té. Un telescopi, un làser amb què els hi podem ensenyar les constel·lacions, uns prismàtics amb els quals podem mirar la lluna. Són petits afegits que la gent valora i és una iniciació".

Jordi Colell, monitor astronòmic 

Alguns dels assistents han valorat l'experiència per la situació excepcional d'Andorra, ja que hi ha poca pol·lució lumínica i es pot veure tot més clar. 

Per molts ha estat el primer cop, però hi ha alguns aficionats que han mirat el cel en diferents indrets del planeta i que no es perden una cita com aquesta.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pau Bonastre 

 

 

Comparteix:

 Reclam urgent per a la reforma del sistema de pensions Inici de l'enviament de la documentació per a les eleccions catalanes