El Col·legi d'Infermeria reclama tenir unes tarifes pròpies independentment dels metges

El col·lectiu d'infermers i infermeres vol comptar amb

El col·lectiu d'infermers i infermeres vol comptar amb les seves pròpies tarifes dins la cartera de serveis, en paral·lel a les dels metges. Un fet que consideren essencial i que s'insten a estudiar amb Salut.

Una de les prioritats a treballar del Col·legi d'Infermeria ara mateix és aconseguir tenir les seves pròpies tarifes dins la cartera de serveis. I és que afirmen que pràcticament tot el que fan figura com a "acte mèdic", fet que consideren prioritari canviar ja que, per exemple, ara mateix a una infermera no li surt a compte exercir per compte propi i ho ha de fer sempre des del sector privat.

Tot i l'augment de les tarifes corresponents a infermeria en un 7%, que figuren com a "actes efectuats per auxiliars mèdics", la presidenta del col·legi, Isabel Vallejo, reitera que l'objectiu no és tant valorar aquest increment, sinó aconseguir que el col·lectiu tingui la seva pròpia graella de preus. Aquest fet que els hi donaria molt més marge d'actuació. 

Es tracta d'uns reptes més destacats que ara mateix tenen sobre la taula i que s'emplacen a estudiar amb Salut en els propers mesos. En aquest sentit, també volen revisar i treballar altres qüestions, com ara els estatuts o la inclusió de la "salut escolar" dins la cartera de serveis, tenint present la recentment aprovada Llei reguladora de professions sanitàries el desembre passat. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

150 veïns d'Arinsal consideren 'il·legal' el complex de 32.000 m² que es vol fer al centre del poble Els podòlegs descarten entrar a la cartera de serveis per estar en desacord amb les condicions de Govern, com les tarifes