Comença el concurs de llargmetratges del Festival Ull Nu

www.andorradifusio.ad

"Entre la ola y la roca", del corunyès Manuel Lógar, ha estat el primer llargmetratge a concurs al Festival Ull Nu. El documental mostra la cruesa de la relació dels percebeiros de la Costa da Morte amb el medi natural, 13 anys després del desastre del Prestige.

Més d´un any d´investigació i una gran admiració per l´ofici de percebeiro va portar Manuel Lógar a la Costa da Morte per fer el seu treball de final d'estudis.

Havia vist molts documentals sobre la professió d´aquells homes, però cap que recollís el que significa estar treballant sobre la roca i amb l´onada sempre assetjant-los. Lógar explica que més enllà de les qüestions econòmiques i l'herència familiar, "és un nexe d'unió amb el mar". Assegura que "no serien capaços de viure sense el mar i necessiten estar a les roques". "Alguns ens comentaven que ells sense el mar no eren res", afegeix.

Durant cinc mesos van ser la seva ombra també en el medi salvatge. Recorda com "vam aconseguir mimetitzar-nos amb ells, sempre fiant-nos de la seva opinió, els hi vam fer plena confiança i potser això va fer que s'obrissin". "Va ser bonic, no perillós però sí impactant".

"Entre la ola y la roca" és el primer llargmetratge que ha valorat el jurat del Festival Ull Nu que enguany compta amb l´actor Isak Fèrriz. Els espectadors butlleta en mà també han començat a emetre el seu veredicte pel vot del públic. Aquest dijous continuen les projeccions al Teatre Comunal amb "El dulce sabor del Limón", a les 19h, i "Estiu 1993", a les 21h

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

Mor el guia de muntanya atrapat en una allau a Arcalís Neix un grup feminista per reivindicar el dret a l'avortament i eliminar les desigualtats