Comença la rehabilitació de tres ponts d'Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

En tres mesos Escaldes-Engordany tindrà tres ponts antics restaurats. El d'Engordany que data del segle XVIII és el primer que s'intervé aprofitant les obres del projecte Caldes i que amb els altres ha de donar atractiu a la zona. Seguiran el de la Tosca i el dels Escalls on el Govern aprofitarà per documentar-lo arqueològicament.

Dia de visita d'obres al pont d'Engordany on l'expert Pierre Cadot que dirigeix la restauració ha explicat a la ministra de Cultura i la cònsol major que l'estructura del pont està en bon estat i que només s'han d'arreglar les filtracions provocades per un ciment que emmagatzema l'aigua i la humitat canviant-lo per un morter porós. Fins al 25 de juliol hi haurà temps per recuperar els 10 o 15 centímetre de seguretat dels murs. "Retirarem el que es va posar sobre el paviment per anar a buscar l'estadi anterior i haurà una petita millora. Es posarà una banda de pedra fina per permetre l'accessibilitat a gent amb mobilitat reduïda", ha detallat Cadot.

Aquestes obres es fan ara coincidint amb les del projecte Caldes per donar un nou atractiu. Com els altres estaran il·luminats i es prepara activitat relacionada. "Estem treballant en temes més culturals de recrear el que es feia abans", ha explicat la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili

En tres mesos s'haurà d'haver restaurat el de la Tosca i el dels Escalls que es documentarà per part de Patrimoni Cultural. "Tindrem més informació per quan d'aquí a dos mesos toqui intervindre el pont dels Escalls aportarem la informació per fer una intervenció més acurada.", ha explicat la ministra de cultura, Mònica Bonell.

L'import de les obres, uns 488.000 euros, es finança a parts iguals entre el Govern i el comú.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Acord entre Andorra Turisme i National Geographic per solucionar els problemes de país Recomanacions de la policia durant la nit de Sant Joan