El comerç electrònic, de les primeres activitats que es reobriran

www.andorradifusio.ad

El comerç electrònic interior serà una de les primeres activitats que es desbloquejarà amb el desconfinament. Ho ha dit el ministre portaveu, Eric Jover, que també ha volgut puntualitzar que de moment no hi ha data per a la reobertura de les escoles i que quan es reprengui es decidirà si s'allarga el curs o es modifica el calendari de vacances. També ha informat que s'han resolt 207 sol·licituds de crèdits tous per un valor superior als 9 milions d'euros.

El Govern té constància de les demandes del sector comercial respecte de la venda en línia i ja hi treballa. Per evitar la mobilitat a hores d'ara no es permetrà, però segons ha dit Jover serà de les primeres activitats que es podran fer tan bon punt es vagin fent el desconfinament.

El calendari escolar, pendent de l'evolució de la crisi

També ha volgut esvair dubtes respecte del calendari escolar. Diu que la crisi sanitària és evolutiva i que es fa difícil marcar una data de reobertura dels centres. Una decisió que es prendrà tenint en compte molts factors, de moment no es descarta un allargament del curs. "En funció de quan s'acabi aquest confinament, quan puguem començar un altre cop l'activitat escolar es podrien agafar decisions d'allargament del curs escolar o de modificació d'algunes vacances escolars. Però de moment és especular i millor esperem a tenir dades sanitàries que ens permetin marcar un calendari de desconfinament", matisava.

Continuen les demandes de crèdits tous

Quant als crèdits tous ha dit que ja s'han rebut 1.314 sol·licituds i que se n'han resolt 207, la majoria de les quals 179 han estat parcialment o totalment estimades. S'han atorgat de moment 9,3 milions d'euros. Ha afegit que continuen entrant demandes sobretot de petits empresaris i autònoms que no tenen una gran infraestructura i els ha costat més omplir tota la documentació.

Finalment quant al fons solidari ja s'esta prop del milió i mig d'euros. 

Torna a veure la roda de premsa completa del ministre portaveu, Eric Jover, d'aquest dimarts al vespre:

Informa: Anna Pifarré-Sílvia Mestre

Comparteix:

Sant Julià ajorna els actes culturals i socials d'aquesta primavera El món de la fotografia es queda sense Jordi Pantebre