El comerç ha perdut el 10% dels punts de venda i 2.000 treballadors els últims 15 anys

www.andorradifusio.ad

La taula de negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea seria la plataforma indicada per resoldre els obstacles per operar a través de la xarxa en matèria d'e-comerce i per agilitar els tràmits duaners.

El sector comercial afirma que no pot entrar en el mercat digital perquè les principals operadores de pagament a través de la xarxa no operen a Andorra i perquè els tràmits duaners en l'arribada de productes fan enrere els clients, com s'ha posat de manifest en la jornada Horitzó Retail organitzada per la Cambra de Comerç. El futur acord d'associació seria, segons el ministre d'Economia, un bon àmbit per intentar resoldre aquests dos punts, que recordava que també influeixen en l'inversor estranger. "Hem de trobar el nostre nivell d'integració ideal, que personalment crec que és a través de l'acord d'associació. Allà és on s'han d'aixecar aquests obstacles", insisteix el ministre d'Economia, Gilbert Saboya.

Mentre el comerç ha perdut un 10% dels punts de venda i 2.000 treballadors els últims 15 anys, el sector de la restauració ha crescut un 15%. Són dades que reflecteixen la crisi que pateix el comerç des de fa anys i que s'han analitzat en una jornada organitzada per la Cambra. Des del Govern s'ha reiterat la necessitat d'evolucionar, per a la qual cosa s'ha posat en marxa el pla estratègic, que es deixarà com més avançat millor pel 2019. "Els consumidors cada vegada volen més lleure i potser dediquen menys a les compres", assegura el ministre de Turisme, Francesc Camp, qui afegeix que "a la vegada que han baixat els punts de venda, han pujat els serveis hotelers, el mercat s'adapta".

A banda d'aquest pla estratègic, el ministeri d'Economia ha presentat una aplicació mòbil per crear un ecosistema orientat a la fidelització dels visitants. La plataforma, que encara no té nom, podria estar enllestida abans que acabés la legislatura.

Informa Ana Alamán/Silvia Mestre
Imatges Anna Romagosa

Comparteix:

Carles Gascón inaugura les "Cinc hores amb la història d'Andorra" posant llum als orígens del bisbat d'Urgell El Museu de l'Automòbil serà seu de les presentacions dels nous models al mercat