ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comerços estaran obligats a indicar clarament el preu dels productes exposats

www.andorradifusio.ad

Els comerços estaran obligats a informar dels preus de venda de tots els productes exposats als aparadors. El nou reglament aprovat pel Govern estipula que la indicació ha de ser inequívoca i fàcil de llegir.

El Govern ha aprovat el reglament sobre la informació de preus dels productes, de preus per unitat de mesura i la de preus dels productes exposats als aparadors comercials.

El text, que desplega la normativa inclosa en la llei de comerç i de competència efectiva i protecció del consumidor, obliga a informar dels preus de tots els productes exposats.

Estipula que la indicació dels preus sigui inequívoca, fàcil d'identificar i clarament llegible. En el cas d'envasos amb diverses unitats s'haurà d'especificar el preu unitari de cada producte. I pel que fa als productes a granel caldrà informar del preu per unitat de mesura, ja sigui per quilos, litres o metres.

Les noves obligacions s'emmarquen en la voluntat de reforçar la transparència i el comerç de qualitat, assegura el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca. Recorda que és una de les mesures del pla estratègic del turisme de compres "amb una clara vocació de continuar incidint i reforçant la idea que a Andorra tenim un comerç transparent i de qualitat que vigila i és respectuós amb els drets del consumidor".

El reglament entrarà en vigor un cop es publiqui al BOPA i els comerços disposaran de sis mesos per adaptar-s'hi

Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà-Fernando Montero

Comparteix:

35.172.233.2