La Comissió Mixta francoandorrana d'ensenyament es reuneix a París

La comissió Mixta francoandorrana s'ha reuni

La comissió Mixta francoandorrana s'ha reunit aquest dimarts al matí a la seu del Ministeri d'Educació Nacional i Joventut de París per parlar dels reptes de les polítiques educatives.

La trobada entre la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el director del gabinet del ministre d'Educació nacional i Joventut francès, Jean-Marc Huart ha estat presidida per Patrick Strzoda, representant personal del copríncep francès.

Aquesta Comissió es reuneix una vegada a l'any alternant entre París i Andorra, per tractar la cooperació entre els dos països en l'àmbit educatiu. Així, totes dues delegacions han comentat les polítiques educatives que han seguit en l'actual context, després d'un curs marcat per la covid-19 i amb l'arribada d'infants i joves en període d'escolarització provinents d'Ucraïna.

Els responsables polítics i alts càrrecs de l'ensenyament a França i Andorra han exposat el full de ruta marcat de cara a la represa del curs escolar i han compartit llurs projectes educatius.

Vilarrubla ha manifestat l'aposta per la Formació Professional que s'està duent a terme a Andorra exposant les opcions acadèmiques per als estudiants del país. En aquest sentit, els representants del ministeri francès han subratllat que ja existeix el reconeixement de nivells entre els estudis i les dues delegacions han acordat analitzar l'accés a la professió pel que fa a les titulacions regulades especialment les del àmbit sanitari.

Informa: Redacció
Imatge cedida per Govern d'Andorra

Comparteix:

S'activa la segona fase d'actuació de conservació i valorització a la farga del Madriu La Diada de l'acordió i el premi Lauredià tornen aquest cap de setmana per segon any consecutiu