ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La comissió nacional de l'habitatge vol que s'apugin els lloguers més baixos per sobre de l'IPC

www.andorradifusio.ad

Pujar els lloguers més baixos per sobre de l'IPC fins a un topall del 30% de la renda familiar i mantenir la congelació dels arrendaments. Són dues de les propostes que la comissió nacional de l'habitatge traslladarà al Govern per solucionar l'accés a l'habitatge. 

La comissió nacional de l'habitatge creu que la congelació dels arrendaments s'ha de mantenir el 2023 però, al mateix temps, s'ha de flexibilitzar permetent les pujades dels lloguers més baixos. Això sí, fent que no suposin més d'un 30% de la renda familiar. 

El director de l'Institut Nacional de l'Habitatge, Josep Maria Pla, explicava quina és la seva intenció. "La idea és que els que tenen un preu per metre quadrat més baix puguin tenir un increment una mica més alt que els que ja estan a la franja alta dels lloguers".

És una de les propostes de la comissió que vol traslladar a l'executiu i que si s'accepten es poden plasmar a la llei de mesures urgents de l'habitatge. També vol reclamar canvis legals perquè l'Institut Nacional de l'Habitatge pugui investigar l'estat dels 6.000 pisos buits del país. "Que l'Institut pugui accedir a tota una sèrie de dades sobre el funcionament del mercat i la disponibilitat de pisos i que hi hagi una habilitació legal és la manera per donar seguretat i tranquil·litat a tothom". 

Pla, a més, ha afirmat que vol creure que encara s'està a temps d'evitar que el Principat sigui un indret on només poden accedir a l'habitatge els més benestants.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Nil Forcada-Albert Refart

Comparteix: