ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les comissions bancàries als comerços per pagaments amb targetes de crèdit estrangeres seran fins a un 30% inferiors a partir del novembre

www.andorradifusio.ad

A partir de l'1 de novembre, els comerços del país veuran reduïdes les comissions que se'ls cobra per pagaments amb targetes de crèdit fins a un 30%. Ho ha de permetre la Llei de taxes d'intercanvi aplicable a les operacions amb targetes que el Consell General votarà aquest dijous. Un text que busca acabar amb els augments de comissions que operadors com Visa o Mastercard apliquen als bancs que al seu torn repercuteixen als comerços i n'afecten la competitivitat.

La llei que es vota dijous al Consell General està basada en reglaments europeus i marcarà topalls en l'aplicació de comissions entre els bancs andorrans i els bancs emissors de les targetes. Són tarifes pactades, però que darrerament augmentaven a nivells poc assumibles i arribaven a percentatges propers a l'1.

Negociacions amb els operadors més habituals com Visa i Mastercard han permès aturar els increments i marcar aquests màxims basant-se en el fet que el risc de frau o d'impagament d'Andorra és el mateix que el dels països propers.

Si s'aprova la llei, s'obrirà un període de negociacions entre comerços i bancs per fer efectiva la rebaixa.  Segons el ministre de Finances, Eric Jover, "permetrà a la banca andorrana revisar molt a la baixa, de l'ordre del 30%,  les tarifes que apliquen als comerços  andorrans". Però això, afegeix, "també dependrà del joc lícit que hi ha de negociació dels comerços amb les pròpies entitats bancàries".

Jover diu que poder aplicar aquesta rebaixa ja des del mes de novembre i de cara a l'hivern permetrà donar aire a un sector molt tocat per la crisi. Sector que afirma que, millorant la competitivitat, podria mirar amb més optimisme la temporada d'hivern.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Andrej Cristancho 

 

 

 

Comparteix: