ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les companyies de transport escolar preveuen una tornada al 100% de l'aforament

www.andorradifusio.ad

La tornada a l'escola en un moment en què augmenten els casos de coronavirus és un dels temes que més neguit està generant arreu. Aquesta setmana el ministeri d'Educació s'ha compromès a donar més detalls de com es preveu l'inici de curs. De moment, les companyies de servei de transport escolar preparen un escenari de normalitat.

Tot i la incertesa lligada a l'evolució de les dades sanitàries de la Covid-19, les companyies amb serveis de transport escolar preparen un inici de curs operant amb normalitat i al 100% de l'aforament mentre esperen instruccions definitives des d'Educació.

El Govern sí que ha demanat a totes les empreses quina capacitat de vehicles extra tindrien en cas d'haver de reduir l'aforament. Les companyies asseguren que la disponibilitat de vehicles no és un problema, però si podria ser-ho en algun cas la manca de conductors i el fet d'haver de doblar el servei, ja que també suposaria doblar uns costos que, diuen, no poden assumir.

Quant a les companyies que també operen amb línies regulars i, per tant, amb bus lliure, esperen que la capacitat del transport públic passi del 50 al 100% per garantir un servei òptim, ja que a partir de l'inici de curs el nombre d'usuaris es multiplica. En cas de no ser així, preveuen una certa saturació que obligaria a reforçar les línies amb més vehicles.

Les empreses de transport estaran molt pendents d'una tornada a l'escola marcada per la incertesa, l'evolució de la pandèmia i les mesures de seguretat. Totalment disposades a adaptar el servei en cas de ser necessari, confien reprendre el curs amb normalitat.

Informa: Yasmina Canedo
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.235.85.115