Comparses, l'ànima del Carnaval

www.andorradifusio.ad

No s'entendria el carnaval sense les comparses. Durant la setmana hem acompanyat un dels grups que fa més anys que hi participa per veure des de dins com prepara la desfilada.

Fa cinc anys que participen en les rues de carnaval. Al principi només eren deu i ara ja són més de 60 al grup. Les de l'Espai porten dos mesos preparant-se per a aquest cap de setmana. Primer, amb el disseny de les disfresses. Després, amb les coreografies. "Amb dos mesos d'antelació comencem amb la pluja d'idees" recorda la coordinadora de la comparsa Tamara Martos "i amb un mes d'antelació comencem amb els assajos de cada cap de setmana. Hem escollit una temàtica típica, però li hem volgut donar una volta." 

Per a algunes aquesta serà la seva primera vegada i ho encaren amb nervis però "amb ganes." I per a les més veteranes les emocions estan a flor de pell perquè "gaudeixes, t'ho passes bé i treus adrenalina".

Les de l'Espai ballaran en tres rues entre dissabte i diumenge, passant per Sant Julià, Encamp i Andorra la Vella. Només queda la incògnita de saber quina serà la seva disfressa.

Informa: Ariadna López 

Imatges: Nil Forcada 

Comparteix:

L'últim servei Creand aporta set tones d'ajuda a Creu Roja i Càritas