La compravenda d'un immoble a l'avinguda Meritxell rescata un vehicle amagat dels anys 40

www.andorradifusio.ad

El núm. 64 de l'avinguda Meritxell ha estat tancat durant 70 anys i al seu interior amagava una de les llegendes més ben guardades de la història de l'automobilisme andorrà. Es tracta d'un vehicle de la dècada dels 40. Un Plymouth americà que aquesta setmana ha vist la llum.

A mitjans d'aquesta setmana, de nit, s'han obert per fi les portes del 64 de l'avinguda Meritxell. La compra d'aquesta casa, després que la familia de Barcelona propietària abandonés durant molts anys l'edifici, ha facilitat que un tresor de l'automobilisme andorrà vegi la llum. "Sóc dels que quan hi havia obert el foradet de la bústia i es podia veure si hi havia el cotxe o no, hi havia anat moltes vegades a veure si encara hi era", explica entusiasmat el president de l'Associació Andorrana de Vehicles Antics, Lluís Dejuan.

Per sorpresa l'estat del vehicle continua sent bo, tot i que fa temps algú va robar-ne la matrícula, un element amb molt valor. Asseguren que era la 418 o 419. "A part de la pols i els anys que han passat, està perfecte", assegura Dejuan, que avança que la família propietària actual del vehicle (i l'immoble) el restaurarà.

Actualment el cotxe estaria taxat al voltant dels 25.000 euros, una xifra no gaire elevada, però sí amb molt valor sentimental. El vehicle va arribar a Andorra de la mà d'una família adinerada provinent de Barcelona. Ara aquesta peça històrica passarà pel taller i serà restaurada abans de tornar a circular.

Informa: Sergi Expósito-Sílvia Mestre
Imatges: Cedides Lluís Dejuan

Comparteix:

En marxa l'Stop-lab del Prat de la Creu, que podrà fer 720 proves al dia El Tribunal de Corts manté en presó provisional l'autor de l'atropellament mortal a l'avinguda Tarragona