Compres dels àpats nadalencs entre ofertes, previsió i estalvi de temps

www.andorradifusio.ad

Compte enrere per a les compres de Nadal. Moltes famílies les han començat fa dies per avançar feina i estalviar temps i diners, tot i que per a aquestes dates sempre hi ha excepcions.

Fa dies que han començat les compres per als menús d'aquestes festes. La primera parada és Nadal i el repte és parar una taula que faci festa. El que es gastarà ja és una altra cosa. Tot i l'elevat cost de la vida, molts fan un esforç per aquesta època. "El preu no el dic per què el meu home s'esgarrifaria", comenta un enquestat.

D'altres, expliquen que han de menjar igual. "Miro preus, però si m'agrada ho agafo igual". En general, a la llista de les prioritats hi ha l'estalvi de temps, aprofitar ofertes i avançar feina. "Les coses es poden congelar i així ja ho tens i després no ho has de comprar els últims dies amb tanta gent".

I posats a congelar, el que s'acostuma a congelar és el peix. La carn també és agraïda al fred, però atenció al congelar. És important fer-ho al buit, descartar mètodes casolans i no glaçar productes delicats.

El carnisser del Sant Eloi, Emili Calvo, comenta que "el fil transparent l'únic problema que té és que sempre hi ha forats i el fred del congelador sempre passa". Altrament, la peixatera Mari Carmen García ens aconsella que la closca es compri a l'últim moment perquè no es conserva tant".

Queden quatre dies per Nadal i les últimes compres ja seran per als encàrrecs de fresc, plats cuinats o imprevistos d'última hora.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

Tot a punt per al sorteig de la loteria Nadal: clients previsors i d'altres d'última hora Beth i Lluís Cartes caps de cartell al SAM23