ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El comú de Canillo estrena web i tràmits electrònics per a ciutadans i proveïdors

www.andorradifusio.ad

Amb una inversió de 300.000 euros el comú de Canillo fa un salt tecnològic que permetrà als ciutadans i proveïdors fer tots els tràmits electrònicament. De moment només n'hi ha d'operatius una desena, que aquest 2018 s'ampliaran fins a la seixantena.

El comú de Canillo ha aprofitat l'entrada en funcionament dels certificats de signatura digital que expedeix el Govern per posar al dia tot el programari informàtic de l'administració i redissenyar el web per fer-lo molt més operatiu.

Aquest pas arriba després que el 2012 es comencés a apostar per les noves tecnologies i l'eliminació de paper amb l'adquisició de tauletes per a tots els consellers. A partir d'ara ciutadans i proveïdors podran fer la majoria dels tràmits des de casa. El cònsol menor, David Palmitjavila, destaca la millora que suposarà en la comunicació tant interna com externa i que el fet de ser electrònic fa que el servei estigui disponible les 24 hores.

El nou sistema substitueix l'anterior, de més de vint anys i que havia quedat obsolet. A més de fer qualsevol tràmit sense haver-se de desplaçar a la seu del comú també s'ofereixen nous serveis com el que permet pagar les zones blaves amb els mòbils. El nou disseny del web s'ha estrenat aquest mateix divendres i es preveu que més endavant fins i tot es pugui accedir a temps real a les lectures dels comptadors d'electricitat i aigua dels consumidors.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Enric Fernández

Comparteix: