ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El comú de la Massana tanca el primer semestre amb 2 milions de superàvit

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana tanca l'exercici pressupostari a final de juny amb dos milions d'euros de superàvit, una situació que en part es deu als mesos de confinament que han impedit que es tiressin endavant totes les inversions previstes. Un dels projectes prioritaris a reprendre és la reforma de l'espai per al jovent a Santa Caterina. En el consell de comú també s'han aprovat algunes ajudes socials.

Els mesos de tancament per la crisi sanitària del coronavirus han estat un dels factors que ha provocat que a 30 de juny el resultat pressupostari provisional de la Massana sigui d'uns dos milions d'euros de superàvit.

A poc a poc s'ha anat reprenent l'activitat habitual i una de les prioritats ha estat el projecte d'adequació de l'espai per a joves a la zona de Santa Caterina, tot i que les obres de reforma es faran l'any vinent.

En la sessió de consell de comú també s'ha acordat la reserva d'un milió d'euros del pressupost per al fons de la Covid-19 del Govern, una acció que prové d'excedents de tresoreria.

També s'han aprovat ajudes socials com ara la gratuïtat del tràmit de fe de vida per a més grans de 65 anys i la possibilitat d'oferir ajudes en casos excepcionals, tot i no complir el requisit d'haver residit un any com a mínim a la parròquia.

En aquest sentit, la consellera de Social de la Massana, Francisca Guerrero, ha explicat que es tractarà d'agilitzar els tràmits. Amb la qual cosa, si es tracta de persones que ja estan seguides pels serveis socials del Govern, amb un informe del treballador corresponent no serà necessari que es torni a presentar la documentació.

La cònsol major, Olga Molné, ha fet una valoració molt positiva de la campanya "El comerç de la Massana s'ho val" i no tanca la porta a organitzar puntualment accions similars.

En relació a la demanda de Ciutadans Compromesos de traslladar alguns serveis com les dependències del raonador, l'AREB i l'AFA a la casa Parramón, Molné s'ha mostrat totalment oberta a fer-ho amb l'objectiu de donar vida a un equipament ara en desús.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Vicente Bellot-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.219.217.107