ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El comú d'Ordino aprova la construcció del laboratori de Grifols però amb les reticències de l'oposició que demana més informació

www.andorradifusio.ad

El comú d'Ordino ha aprovat aquest dijous al matí l'informe per a la construcció del centre de Grifols a la parròquia i les modificacions necessàries per al vial d'accés. L'oposició, però, continua mostrant dubtes sobre el projecte i ha demanat més informació.

Llum verd a l'informe per a la construcció del projecte de Grifols per part del comú d'Ordino, amb el vot en contra del conseller de X Ordino, Enric Dolsa, també per a la modificació del traçat d'un vial per accedir-hi. Així s'ha decidit en una sessió extraordinària i amb caràcter d'urgència convocada per aquest dijous al matí.

Els dos consellers de l'oposició han reclamat més informació. En el cas d'Enric Dolsa, referent a aspectes de negoci i sobre el contingut del conveni entre la farmacèutica i el Govern. Concretament ha afirmat que a l'informe "no s'explica com serà la societat anònima que es farà entre el Govern i Grifols, si això ho fan amb endeutament a dins el país i si algun dia hi ha un problema de la societat, que implica que es faci suspensió de pagaments, si el Govern serà solidari amb l'endeutament". 

Per la seva part, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, ha votat a favor dels dos punts, tot i demanar que es detallin alguns aspectes, com ara el milió d'euros anuals que segons consta en l'informe es destinarà a un viver. Tot i estar a favor de l'experimentació amb ratolins, Tudó creu que la partida pot amagar l'interès per utilitzar altres animals.

La consellera ha recalcat que "s'ha de treballar amb la recerca per la cura de les malalties immunològiques amb rates, però un viver d'un milió euros ens semblava molt estrany i no sabem si al darrere hi hauria granges". 

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha reconegut que ignora molts aspectes tècnics del projecte, tot i confiar en el bon criteri del Govern. Ha afirmat que s'obtindrà més informació i preveu que segurament hi hagi canvis normatius i legals.  

Quant a la possibilitat de destinar l'hotel Casamanya a habitatges per acollir els treballadors de Grifols, Mortés ha dit que no s'ha pres encara una decisió i que treballen amb diverses opcions per donar utilitat a l'edifici.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: