ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els comuns aposten per millorar la gestió forestal i ampliar les zones de neteja per reduir el perill d'incendis

www.andorradifusio.ad

Millorar la gestió forestal serà una de les prioritats immediates dels comuns. La reunió de consols ha acordat encarregar un estudi per canalitzar el projecte.

Els comuns volen millorar la gestió forestal, amb un doble finalitat: ampliar les zones de neteja i aprofitar la biomassa existent a les zones més boscoses de les muntanyes. Pel que fa al primer propòsit, l'augment progressiu de les temperatures, amb onades de calor com les d'aquest estiu, augmenta considerablement el risc d'incendi, un fet que ha encès el llum d'alarma. A més, es preveu que situacions d'aquest tipus seran habituals. Per això durant la reunió de cònsols s'ha aprovat encomanar un estudi.

El segon objectiu seria reciclar i aprofitar el resultat de la neteja per elaborar material energètic d'origen ecològic. En paral·lel es farà una campanya de sensibilització per explicar la necessitat d'intensificar la neteja dels boscos.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés valora positivament l'acció, ja que permetrà evitar incendis i les estelles es podran reutilitzar per la creació d'energia. "Poder abastar moltes més zones comptant de minimitzar el risc d'incendis, que és la part més important. I a més a més, d'aquí podem fer un aprofitament de les estelles per tenir energia doncs jo penso que això és importantíssim".

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares - Arxiu RTVA

Comparteix: