ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els comuns cediran les dades de l'impost dels lloguers

www.andorradifusio.ad

Els comuns han decidit fer públiques les dades de l'impost que paguen els llogater com se'ls demanava des de la comissió d'Habitatge, tot garantint-ne la confidencialitat. Amb aquestes dades es podrà conèixer millor l'evolució del preu de l'habitatge.

Els cònsols cediran al Govern les dades de l'impost d'inquilinat per permetre saber millor el preu del lloguer a totes les parròquies. Es tracta d'una petició de la comissió d'Habitatge per poder analitzar quina evolució tenen els arrendaments i l'habitatge. Així s'ha tractat en la reunió de cònsols d'aquest migdia. Segons el portaveu, el cònsol major de la Massana, s'ha de matisar que aquestes dades no seran suficients per poder implementar una política d'habitatge ja que aquest tribut es paga només un cop l'any.

David Baró, portaveu de la reunió de cònsols creu "que no hi ha cap mecanisme amb el que poguem saber l'estat cada setmana, cada mes, dels lloguers de l'inquilinat, sinó una vegada a l'any. Per tant, s'ha de prendre aquesta informació amb cautela, però és una informació".

La cònsol major d'Andorra la Vella ha afegit que s'haurà de fer respectant la confidencialitat de les dades i tan de pressa com es pugui. "Cada comú ho tindrà en funció dels seus programes i de com tracti aquesta informació, precisament per fer-la el màxim de ràpid possible. Però també protegint les dades. Per tant, s'haurà de veure cada comú com té els seus propis arxius", ha assegurat Conxita Marsol.

En la reunió de cònsols també s'ha acordat que no es presentarà la proposició de llei de finances comunals durant el que queda de legislatura.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: