Els comuns volen agilitar el cens

www.andorradifusio.ad

Els cònsols han acordat portar a tràmit parlamentari la llei del cens per agilitar-ne el procés. També volen homogeneïtzar els criteris dels vehicles rodats als camins de muntanya. A final de juny començaran les taules de treball amb el Govern sobre l'agència tributària única.

Un dels punts de la reunió de cònsols ha estat la decisió d'entrar a tràmit la llei del cens, on es reconeixerà la retroactivitat quan hi hagi un canvi de parròquia. La intenció és facilitar els tràmits. I és que, segons la cònsol massanenca Eva Sansa "s'han endurit les sancions perquè hi ha persones que han trigat tres anys en canviar-se de cens". 

Es traurà a concurs una eina informàtica per agilitar aquests processos. Tot i que el text primer s'ha de passar pels consells de comú i presentar-lo als grups parlamentaris, no es descarta que entri en vigor el 2025. Un altre punt és homogeneïtzar els criteris dels vehicles rodats als camins de muntanya i fer una sola normativa. 

També s'ha parlat de l'agència tributària única, els comuns han acceptat fer taules de treball per saber quin seria el full de ruta. De fet, "el 19 de juny cada comú proposarà una persona per a aquesta taula de treball" ha avançat el cònsol d'Andorra la Vella Sergi Gonzàlez.

El nom de qui succeirà Marta Alberch com a representant dels comuns a l'Institut Nacional de l'Habitatge s'hauria de saber la setmana vinent.

informa: Maria Lucena

Imatges: Anna Romagosa - Fernando Montero

Comparteix:

Andorra i Espanya renoven la col·laboració en matèria judicial El preu de la llum, una incògnita