Concert de música polonesa per celebrar el centenari de la recuperació de la independència

www.andorradifusio.ad

Cor, romanticisme i moments valents. Són alguns dels valors que reuneix Polònia a través de la història i la seva música. Andorra és el lloc triat per encetar l´any del centenari de la recuperació de la independència. Serà aquest vespre a l´església de Sant Esteve amb un repertori que recull diferents èpoques de la música d´orgue.

Chopin és el músic i compositor més universal de Polònia, per això no podia faltar en el programa que ha confeccionat Marta Misztal, que va del segle XVI a l´actualitat i que inclou altres noms vinculats a l´orgue com Felix Borowski i la contemporània Alina Blonksa. Tant l'organista com l'ambaixador de Polònia a Madrid, Piort Dolova, destaquen "el cor i l'ànima polonesos" que el públic podrà "descobrir a través de la música", caracteritzada per la bellesa de les seves melodies.

En honor a Montserrat Torrent la que va ser la seva professora, Misztal també tocarà la Pastoral de Federic Mompou que li és dedicada i Tiento de Correa de Arauxo com a part del diàleg entre dues cultures, la polonesa i l'espanyola, amb molts punts en comú. També hi haurà espai per a les nadales amb La missa del gall de Nowowiejskski.

El concert serà a les 20.30h a l´església de Sant Esteve d'Andorra la Vella.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Marta Paixà

Comparteix:

Detingut un home per donar 2,03 en el control d'alcoholèmia després de patir un accident Preestrena galàctica