ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La concessionària de línies d'autobús Coopalsa no pot pagar la cotització de la CASS dels treballadors per la crisi de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Coopalsa, la principal concessionària de les línies de bus nacionals, no pot abonar la part patronal de la cotització a la CASS dels treballadors, ni tampoc altres despeses com carburants. La raó és la gran davallada dels ingressos per la pandèmia. Estan a l'espera que el Govern els faci una aportació suplementària per reequilibrar els comptes.

Gabriel Dallerès, president de Coopalsa, va declarar recentment que veia el futur amb "nerviosisme" i el motiu és la gran davallada d'usuaris i ingressos que va tenir durant el primer any de la concessió de les línies d'autobusos nacionals exceptuant Sant Julià. Entre l'1 de setembre del 2019 i final d'agost del 2020 va registrar prop de 600.000 usuaris menys del previst i un dèficit d'almenys mig milió d'euros.

Això s'ha traduït en què l'empresa no ha pogut abonar la part patronal de les cotitzacions a la CASS dels més de cent empleats que tenen. Una situació que es produeix des de fa uns mesos, en alguns casos des del novembre. Com tampoc pot fer front a la liquidació de despeses relacionades amb els carburants i les peces de recanvis i altres serveis que necessiten per seguir funcionant.

Dallerès ha volgut assegurar que aquests problemes estan en vies de solució. La raó és que el Govern hauria d'oferir-los, de forma imminent, una aportació suplementària de capital per compensar els canvis en la concessió provocats per la pandèmia.

Entre el desembre i el febrer passat la facturació va baixar entre un 50% i un 60% i, per ara, l'empresa no ha acomiadat cap treballador des que va començar la crisi sanitària.

Informa: Pere Moliné
Locució: Anna Mata

Comparteix:

34.239.179.228